Ikeš/ stanovništvo

Način apliciranja

Putem linka na internet stranici banke.

Odaberite iznos kredita i rok otplate a potvrđene podatke kasnije nećete moći da promenite.

Za naše klijente, omogućen je kraći proces!

Kliknite na dugme Za raiffeisen korisnike kraći i brži proces ulogujte se u svoju aplikaciju i započnite proces. Ukoliko aplicirate putem računara, aplikacija će Vas odvesti direktno na Raiffeisen Online, a ukoliko aplicirate putem mobilnog telefona u Moja mBanka aplikaciju.

Lični podaci

Prilikom apliciranja važno je da unesete ispravne lične podatake.

Broj telefona na koji će Vam biti prosleđen SMS kod za verifikaciju i potpisivanje dokumenata. Kao i imejl adresu na koju ćete u toku procesa dobiti predugovornu i ugovornu dokumentaciju i link za nastavak procesa, ukoliko ga u nekom trenutku prekinete. Link je aktivan sedam dana.

Adresa stanovanja

Unesite nekoliko karaktera i iz padajuće liste odaberite svoju.

Ukoliko ne možete da pronađete adresu, pokušajte na sajtu Pošte Srbije.

Podaci o poslodavcu i mesečni prihodi

Naziv poslodavca birate direktno iz padajuće liste. Potrebno je samo da uneste matični broj ili prvih nekoliko karaktera u nazivu firme i da iz padajuće liste izaberete ime poslodavca. Ostali podaci kao što su adresa registrovanog sedišta poslodavca, broj telefona, kontakt osoba, matični broj poslodavca će se automatski popuniti.

Ukoliko ne možete da pronađete poslodavca ni preko imena, ni preko matičnog broja poslodavca, možete proveru izvršiti na sajtu APR-a.

Upload dokumentacije

Ukoliko Vam sistem traži da unesete prosek zarade za poslednja tri meseca (mi u sistemu nemamo učitan taj podatak), potrebno je pored toga dostaviti i poslednja tri izvoda u PDF formatu.

NAPOMENA: Nemojte da dostavljate druga dokumenta kao što su uverenje od poslodavca, platni listići, skenirani izvod, štampa prometa po računu, lista transakcija iz aplikacije, lična karta i slično, umesto izvoda ili dodatno uz izvode, jer nećete biti u mogućnosti da završite proces).

Takođe, ukoliko niste u mogućnosti da dostavite izvode u traženom formatu, možete dostaviti lično u banci potvrdu o zaposlenju od poslodavca i proces završiti u filijali.

Video identifikacija i potpisivanje ugovora

Na kraju da bi proces bio uspešno završen potrebno je da uradite video identifikaciju i da dokumentaciju koja će Vam biti prosleđena putem mejla potpišete elektronskim potpisom – tako što ćete uneti verifikacioni kod koji Vam je poslat putem SMS-a.

Elektronski potpis je vremenski ograničen (5 minuta) i ima jednokratnu primenu za potpisivanje ugovora.

Da li ti je ovaj tekst pomogao?

Related Articles

Dokumentaciju i korisnička uputstva
za digitalne usluge možete preuzeti u PDF formatu
OVDE