1. Home
  2. Video identifikacija

Video identifikacija

Za identifikaciju je potrebna lična karta ili pasoš. U slučaju da na ličnoj karti nije prikazana adresa, potreban je dokument koji sadrži adresu prebivališta (na primer, saobraćajna dozvola ili rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu, račun za telefon, električnu energiju ili komunalne usluge koji glasi na Vaše ime).

Video identifikacija se obavlja u nekoliko koraka

  1. Slikajte dokument sa kojim se identifikujete (LK/pasoš)
  2. Slikajte i dokument koji sadrži Vašu adresu stanovanja ( LK, pasoš, račun koji glasi na Vaše ime) ukoliko je lična karta čipovana
  3. Slikate se ( obezbedite svetlu prostoriju )
  4. Obavljate video identifikaciju sa agentom banke

Prelazak na mobilni telefon

Ukoliko ste započeli proces preko računara, a želite da video identifikaciju obavite preko mobilnog telefona (iz tehničkih razloga: bolja kamera i sl), imaćete mogućnost da skenirate QR kod ili kopirate link u mobilnom telefonu. Video identifikaciju možete obaviti i na računaru klikom na dugme u gornjem desnom uglu Nastavi na računaru.

Na sledećem koraku birate sa kojim dokumentom želite da se identifikujete LK/pasoš, zatim slikate prednju i zadnju stranu LK/pasoš i dostavljate dokument koji sadrži vašu adresu.

Dozvoljeni tipovi dokumenata su: .jpg, .jpeg, .png, .heif, .heic, .pdf, .doc, .docx

Maksimalna veličina dokumenta: 3MB

Nakon toga otvara se ekran sa selfie kamerom, nakon što se fotografišete unosite svoju imejl adresu i broj telefona, i dobijate obaveštenje da ćete biti preusmereni na stranicu za video poziv sa agentom, obaveštenje o dokumentima koje treba da pripremite i da je potrebno da bude u osvetljenoj prostoriji.

Video identifikacija sa agentom banke

Na ekranu se prikazuje informacija da čekate agenta, koji ste u redu, i koje je procenjeno vreme javljanja agenta, a potom i da se agent priključio video pozivu kada se veza uspostavi.

Pratite uputstva agenta, a nakon završetka video identifikacije, prikazaće se ekran da je proces uspešno završen. Proces možete nastaviti na računaru, ostalo je samo da se dokumentacija potpiše Elektronskim potpisom – kodom koji Vam se prosleđuje putem SMS-a na broj telefona koji ste prethodno uneli na strani Lični podaci.

Da li ti je ovaj tekst pomogao?

Dokumentaciju i korisnička uputstva
za digitalne usluge možete preuzeti u PDF formatu
OVDE