RaiPay

Aplikacija omogućava da, putem mobilnog telefona vršite beskontaktne transakcije – podizanje gotovine na bankomatima, bezgotovinska plaćanja roba i usluga u zemlji i inostranstvu, kao i druge funkcionalnosti u vezi Visa i/ili Mastercard platnih kartica.

Pristup aplikaciji

Aplikacija se može koristiti na Android 7.0 ili novijim operativnim sistemima. I možete je instalirati na više uređaja.

Preuzmite aplikaciju sa Google Play Store-a ili Huawei App Gallery, unesite svoj broj telefona i izaberite lozinku ili biometrijski podatak za pristup aplikaciji. Za aktivacuju aplikacije potrebno je da obezbedite stabilnu internet konekciju

Dodavanje kartica

Trenutno, možete dodati sve tipove Visa i Mastercard kartica izdatih od strane Raiffeisen banke, osim debitne internet kartice i poklon kartice (Visa Virtuon i Visa Gift).

Podatke o kartici ne morate dodavati manuelno. Uključite NFC i postavite zadnju stranu kartice blizu zadnjoj strani telefona, nakon čega će vam se prikazati zelena potvrdna ikonica i broj kartice i datum isteka kartice će biti uneti u odgovarajuća polja. Dodavanje svake kartice mora biti verifikovanuo unosom jednokratnog SMS verifikacionog koda.

U aplikciji možete imati više kartica koje su izdate od strane Raiffeisen banke pri čemu je jedna kartica uvek podešena kao podrazumevana za plaćanja i ona se uvek koristi, osim ukoliko ne otvorite aplikaciju i odaberete drugu karticu.

Plaćanja i podizanje gotovine

Prilikom plaćanja vam nije potreban internet, dovoljno je samo da uključite NFC.

  • Transakcije manje ili jednake 5000 dinara – zaključani mobilni uređaj se prinosi POS terminalu, ali sa uključenim ekranom
  • Transakcije veće od 5000 dinara ali su manje ili jednake iznosu od 10000 dinara – mobilni uređaj koji je zaključan se prinosi POS terminalu, a potom je neophodno otključavanje uređaja
  • Transakcije veće od 10000 dinara – mobilni uređaj koji je zaključan se prinosi POS terminalu, a potom je neophodan i unos lozinke aplikaciji

Detalji kartice

Do detalja o kartici moguće je doći „klikom“ na sliku same kartice. U okviru ove sekcije moguće je videti sledeće podatke:

-Podešavanja koja se odnose na samu karticu:

  • Prikaz PIN koda odabrane kartice (njene fizičke ili digitalne verzije)
  • Prikaz numeričkih podataka kartice – pun broj kartice, datum isteka i CVV kod
  • Blokada/deblokada kartice
  • Promena imena odabrane Kartice
  • Postavljanje te kartice za podrazumevanu

-Pregled limita za plaćanje i podizanje gotovine po kartici

-Poslednja četiri broja virtuelne Kartice

-Pregled većeg broja transakcija – prikazano je poslednjih 5 ali se pritiskom na taster „vidi sve“ dolazi do pregleda većeg broja transakcija (poslednjih 20 transakcija u poslednjih 30 dana)

Ukoliko naiđete na problem u vezi sa radom RaiPay aplikacije, kontaktirajte nas putem Kontakt centra na broj 011/3202-100, na raspolaganju 24/7 ili putem elektronske pošte, raipay@raiffeisenbank.rs.

Upustvo za korišćenje RaiPay aplikacije možete preuzeti klikom na link

Pogledajte naša video uputstva ukoliko imate neki problem sa aktivacijom ili podešavanjima aplikacije

Da li ti je ovaj tekst pomogao?

Related Articles

Dokumentaciju i korisnička uputstva
za digitalne usluge možete preuzeti u PDF formatu
OVDE